opc_loader

Kan AquaBio Biologische waterbedconditioner gebruikt worden in een waterbed waarin er al een chemisch waterbedconditioner is gebruikt?      Ja - AquaBio is ook werkzaam in een waterbed als de chemische waterbedconditioner is uitgewerkt; wacht dus de periode af waarbinnen de chemische waterbedconditioner werkzaam is; dit is ongeveer 1 maand. Stap dan, zonder het bed opnieuw te vullen, over op de biologische waterbedconditioner van Aquabio.

Ik heb AquaBio Biologische waterbedconditioner gebruikt in een waterbed waar ook net een chemische waterbedconditioner aan toegevoegd was. Is dit erg en is AquaBio nu wel werkzaam?      AquaBio is op dit moment niet werkzaam. Dit zal echter geen problemen geven met het chemische product. Wacht de periode af waarbinnen de chemische waterbedconditioner werkzaam is (1 maand), voeg na deze periode nogmaals AquaBio toe.

Ik heb mijn waterbed goed ontlucht maar na een tijd vormt er zich toch een stinkende lucht in mijn waterbed.     In het water kunnen bacteriën voorkomen die stinkende lucht produceren. Tevens kunnen sommige bacteriën het water in het bed verzuren wat in het water opgeslagen CO² gas vrij laat komen. In beide gevallen is het raadzaam om AquaBio toe te voegen en het bed nogmaals te ontluchten. De AquaBio cultuur zal de ongewenste bacteriën verdringen. 

Ik heb een waterbed met compartimenten, geeft dit problemen met de werking van AquaBio Biologische waterbedconditioner?     Nee, dit is geen probleem, houd er in ieder geval rekening mee dat als het matras meerdere compartimenten heeft, dus ook meerdere vulmonden, de AquaBio Biologische waterbedconditioner gelijkmatig verdeeld moet worden.

Hoe onderhoud ik mijn waterbed?     In een waterbed moet regelmatig een biologische waterbedconditioner (AquaBio) toegevoegd worden om problemen met lucht en stank te voorkomen. Daarnaast laat, in tegenstelling tot gewone matrassen, een waterbed geen transpiratievocht door of andere stoffen zoals mijt, huidschilfers, bacteriën en schimmels. Dit heeft als voordeel dat een waterbed vele malen hygiënischer is. Op een watermatras ligt een afneembare tijk, deze is gemakkelijk te reinigen. Het dekbed moet men elke dag minimaal 2 uur open laten liggen zodat het transpiratievocht uit het hoeslaken/ tijk kan verdampen. Tevens moet men het vinyl om de 2 maanden reinigen met een speciaal reinigingsmiddel zoals AquaBio vinylreiniger.

Chemische conditioners hebben een toelatingsnummer nodig, geldt dit ook voor AquaBio Biologische waterbedconditioner?     Nee, de conditioner van AquaBio is een Biologisch product en dus niet schadelijk voor het milieu.

Passen de AquaBio producten door de brievenbus?     Ja, AquaBio heeft zijn producten in verschillende volumes. De AquaBio waterbedconditioner 140 ml en de AquaBio vinylreiniger 140 ml kunnen beide door de brievenbus.
 

Hoeveel ervaring is er al met de Biologische waterbedconditioner van Aquabio?     AquaBio is al sinds 2006 op de markt, en er zijn ( januari 2011) er al meer dan 800.000 bedden waar AquaBio in wordt gebruikt. . De ervaring van de waterbeddealers is zeer positief. De waterbedconditioner is ontwikkeld door Aquametrica wat al jaren ervaring heeft op het gebied van wateronderzoek. Dit is in samenwerking gedaan met de universiteit van Wageningen.

Als ik de AquaBio Biologische waterbedconditioner gebruik, hoe snel zie ik dan resultaat?     De werking is afhankelijk van de beginsituatie. Als het waterbed slecht is onderhouden en dus hoge concentraties van stank- en gasvormende bacteriën bevat, zal de Biologische waterbedconditioner niet meteen geheel werkzaam zijn. Als de Biologische waterbedconditioner niet meteen voldoende werkt moet men na 1 maand nog een keer AquaBio toevoegen.

Speelt de samenstelling van het vinyl (soort / merk) van het waterbed een rol bij werking van de Biologische waterbedconditioner?     Nee, de producten van AquaBio kunnen gebruikt worden in elk soort merk / waterbed. De producten van AquaBio hebben geen nadelig effect op het vinyl en stabilisatie.

Moet het water in het Waterbedmatras ververst worden?     Nee, het verversen van het water is niet nodig als men altijd de Biologische waterbedconditioner van AquaBio gebruikt.

Als ik mijn waterbed warmer zet heeft dit dan invloed op de werkzaamheid van AquaBio Biologische waterbedconditioner?     Nee, dit heeft geen invloed op de werking. De Biologische waterbedconditioner van AquaBio bestaat uit hoge aantallen waterzuiverende micro-organismen die optimaal leven bij een temperatuur van 24°C tot 38°C.

Hoe belangrijk is onderhoud voor mijn waterbed?     Als er niets aan onderhoud wordt gedaan, ontstaat er een verkeerd watermilieu. Dus moet er 1 of 2 keer per jaar een flacon Biologische waterbedconditioner van AquaBio worden toegevoegd. Dit houdt het water schoon waardoor het niet ververst hoeft te worden. Transpiratievocht en lichaamszouten kunnen het vinyl aantasten doordat het uitdroogt. Daarom moet het vinyl elke 2 maanden schoongemaakt worden met speciale Biologische vinylreiniger van AquaBio.

Waarom Biologische waterbedconditioner van AquaBio?     AquaBio levert als enige een echt Biologisch alternatief in de met chemische waterbedconditioner gedomineerde markt. Tevens heeft AquaBio een aantal  pluspunten ten opzichte van chemische waterbedconditioners; hieronder worden deze punten beschreven.
-Biologisch
-Milieuvriendelijk
-Geen toelatingsnummer nodig
-Werking 99,8%
-Veilig
-Geen lucht meer in uw waterbed


Waarom geen Chemische waterbedconditioner?     Chemische waterbedconditioners hebben een toelatingsnummer nodig om het te kunnen verkopen.(in Nederland en België en in de toekomst in alle Europese landen) Dit is niet voor niets. Deze Chemische waterbedconditioners zijn schadelijk voor mens en milieu. Hieronder een aantal punten betreffende chemische waterbedconditioners:
-Schadelijk voor milieu
-Toelatingsnummer verplicht
-Geen gehele werking (bacteriën worden niet geheel gedood)
-Kans op resistentie van de bacteriën
-Schadelijk voor mens


Wat is de werking van de AquaBio Biologische waterbedconditioner?     AquaBio waterbedconditioner bestaat uit hoge aantallen waterzuiverende micro-organismen. Deze waterzuiverende micro-organismen produceren geen gas of stank. Door deze waterzuiverende micro-organismen toe te voegen aan het waterbed worden de stank- en gasvormende bacteriën verdrongen en krijgen deze geen kans om uit te groeien zodat ze voor problemen kunnen gaan zorgen.

Kan ik van AquaBio Biologische waterbedconditioner gemakkelijk overstappen op een chemisch waterbedconditioner?     Ja, u kunt gemakkelijk overstappen van AquaBio naar een Chemisch product. Echter houd hierbij wel rekening met de nadelige eigenschappen van een Chemisch waterbedconditioner.

Heeft de kwaliteit van het leidingwater effect op mijn waterbed?     Ja, als de hardheid van het water zeer hoog is, betekent dit dat er veel CO² is opgeslagen in de vorm van carbonaat. Als hierbij stank- en gasvormende bacteriën het water verzuren komt dit CO² vrij. Daarom zullen matrassen gevuld met water, afkomstig uit een regio waar hard water voorkomt, eerder problemen hebben dan regio's waar het water zachter is. In alle gevallen kan men gas- en stankvorming voorkomen door de AquaBio Biologische waterbedconditioner te gebruiken.

Hoe wordt er lucht en stank veroorzaakt door bacteriën in een waterbed?     De meeste problemen met de waterkwaliteit van een waterbed kunnen worden teruggevoerd op de microbiële activiteit. Echter kan het luchtprobleem ook worden veroorzaakt door een chemische reactie. Van nature zit er CO² opgeslagen in het water als carbonaat. In koud water kan meer CO² opgeslagen worden dan in warm water. Dit opgeloste CO² kan vrijkomen als het waterbed (gevuld met koud water) verwarmd wordt. Tevens kan dit opgeslagen CO² vrijkomen als het water verzuurt. De verzuring is meestal een oorzaak van de aanwezigheid van stank- en gasvormende bacteriën. Het vrijkomen van lucht bij opwarming van het waterbed kan opgelost worden door het waterbed na het verwarmen te ontluchten. Het probleem van de verzurende bacteriën kan voorkomen worden door AquaBio waterbedconditioner toe te voegen zodat de groei van stank- en gasvormende bacteriën onderdrukt worden.

Wat is de aanvangs- en vervolgdosis van de Aquabio waterbedconditioner?     Bij een nieuw of bestaand watermatras dient men 1 flacon voor 12 maanden toe te voegen. (voor een Duo bed een halve flacon per matras) Indien problemen (gasvorming / stank)  aanhouden, adviseren we om na de eerste maand nogmaals AquaBio te doseren. Vervolgens kan men om de 6 of 12 maanden AquaBio toevoegen (ligt aan het soort AquaBio, 6 maanden concentraat of 12 maanden concentraat.