opc_loader

Last van een waterbed dat lekt? Hier vindt u de oplossing!

Helaas, ook het allerbeste waterbed gaat ooit lek. Gelukkig is dit meestal snel zelf te repareren met een waterbed reparatieset, en u hoeft het bed in de meeste gevallen niet leeg te maken.  Zorg dat u altijd een reparatiesetje in huis heeft. Ervaring leert dat het ontdekken van een lek vaak 's avonds gebeurt....

Het ontdekken van een lek leidt niet zelden tot lichte paniek. Het lijkt alsof de hele veiligheidvoering vol water staat. Dit is waarschijnlijk ook zo, maar de hoeveelheid water is meestal minimaal. Het lijkt veel, maar de ruimte tussen matras en veiligheidsvoering is bijna niets. Meestal volstaat een flinke handdoek om alles weer droog te maken. Het vinden van het lek gaat het gemakkelijkst na het droogmaken van de matras en de voering. Kijk waar het eerste water verschijnt, waarschijnlijk is het lek hier erg dichtbij. De bodem van de matras kan uiteraard ook lek, maar dit komt zelden voor. Als het lek erg klein is, en moeilijk te vinden kunt u proberen om kranten tussen de matras en voering te doen. Deze verraden snel het water. Het is handig om het lek met een pen te markeren.


Het repareren van een lek aan de zijkant van de matras gaat vaak gemakkelijker als ruimte tussen de matras en de voering ter plaatse van het lek tijdelijk wordt opgevuld door b.v. een lege emmer of een doos o.i.d.. Doel hiervan is om de vinyl minder spanning te geven, en het lek boven de waterspiegel te krijgen. Bij een lek midden op het matras is het vaak gemakkelijker om wat lucht in het matras te blazen, waardoor de vinyl van het water wordt getild. Eventueel de ruimte tussen matras en voering opvullen met emmer of doos om de vinyl wat ruimte te geven.

Een reparatie op een glad stuk vinyl is het eenvoudigst, de lasnaden en de aanhechting van de dop zijn vaak lastiger te repareren. Als het vinyl stug en hard is geworden door veroudering is repareren vaak nog wel mogelijk, maar moet gezien worden als een nood-reparatie. Deze matras zal vervangen dienen te worden. De vinyl hoeft voor reparatie net geschuurd te worden. We verdient het aanbeveling om de vinyl met alcohol of met schoon water te reinigen.

Er zijn verschillende reparatiesetjes waar u mee aan de slag kunt gaan.

Waterbed reparatiesetje: In dit setje zit een tubetje lijm en een stukje vinyl.

Waterbedreparatiesetje met klem: In dit setje zit een tubetje tijm, een stukje vinyl, een stukje voorgestanst vinyl en een lijmklemmetje.

Zelfklevende reparatiesticker: In dit setje zitten een aantal alcoholdoekjes en een zelfklevend stukje vinyl.

U kunt vertrouwen op een snelle levering; wat u vóór 16:00 uur bestelt, wordt door ons vóór 18:00 uur aangeboden bij PostNL. Onze verpakkingen passen door de brievenbus, u hoeft er dus niet voor thuis te blijven.